Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Seizoen drie, in de tuin

op 8 maart 2014

Het derde seizoen tuinieren breekt aan. Het weer werkt mee, jeukende handen. En de eerste klus is geklaard, mest op de tuin. Mede dankzij een behulpzame buurman met een aanhanger.

Afbeelding

Die mest kruien leverde me wel wat spierpijn op, toch de tuinier-warming-up eens googlen, of op zoek naar iemand, die iets goeds met de banden van kruiwagens kan doen. In ieder geval kan ik mest kruien met een ingedeukte kruiwagenband toevoegen aan dingen waarmee de moestuin mijn leven heeft verrijkt…

De tuin ligt er mooi bij, de grond is luchtig en er wonen enorme wormen in. Echt maatje een centimeter doorsnee en tien centimeter lang. Van die wormen die al je onkruid wegeten, hoop ik!

Komende week is het tijd om voor te zaaien, alles staat klaar… verder moeten de uitlopers van de aardbeien verplant worden naar een nieuw bed. De kruisbessenstruik verhuist naar onder het net. Ondanks de stekelige takken hebben de vogels vorig jaar de bessen gegeten. En dan is er nog de uitdaging van het uitroeien van de wilde braam die tussen de frambozen is gaan woekeren.

Afbeelding

Minder zware klussen zijn het opeten van de prei, beetje boerenkool en verse rucola. Onder de grond groeien ook enorme bollen knoflook, vorig jaar zijn we die vergeten te oogsten en nu groeien ze dus verder, benieuwd wat daar straks het resultaat van is.

Afbeelding


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s