Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Nieuwe begin

op 25 september 2012

Beetje vroeg, geef ik direct toe, want de herfst komt net om de hoek kijken. Alleen gaan wij verhuizen en wel naar een andere tuin. Dat tuintje staat nu al leeg, bij hoge uitzondering mochten we vast dit jaar met voorbereidingen voor volgend jaar beginnen. Volkswijsheid zegt een goed begin is het halve werk, dus vandaag begonnen met wortels van het beruchte onkruidplantje kweek eruit te spitten, met een spitvork.

Door een vork te gebruiken, breken de wortels minder snel en is het spitten iets lichter werk. Ik denk dat het halve werk in dit geval slaat op dat we volgend jaar minder hoeven te doen… Voor nu is het flink aanpoten.

Als het onkruid er straks grotendeels uitgespit is, dan gaan we de kruidenplanten, rabarber, bessenstruik en aardbeien verplanten en tot slot een mooi dekentje van mest erover gooien. Dan zingen we nog een slaapliedje en mag de winter komen. Het zou leuk zijn als we op den duur jaar rond uit de tuin konden eten. Daarvoor moet ik nog op zoek naar wat vaste planten, dat zijn nu nog even toekomst dromen.

In ons huidige tuintje is ondertussen nog een paprika rood geworden, de vogels hebben de laatste mais opgegeten. En er bloen her en der wat viooltjes. Als het lukt wil ik daar nog wat bloemetjes van gaan verzamelen, om taartversiering van te maken. Mocht dat dit jaar niet lukken, dan komt dat volgend jaar wel!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s