Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Stand van de tuin

op 26 juni 2012

Inmiddels hebben jullie hier al een aantal plaatjes voorbij zien komen van de hele tuin, even een half jaar overzichtje van januari tot juni.

Zo begonnen we het jaar in januari:

Het werd iets beter en enthousiast legden we paden aan, dat bracht in februari een indeling en iets van kleur in het geheel:

Maar die kleur bleef niet echt hangen, en we leerden aldoende dat zaagsel van boomschors de grond zuur maakt, dus we lieten het gebeuren, maart kwam:

Een beetje ongeduldig zaten we te wachten op beter weer, in april aan het klussen geslagen en mooie overkappingen voor zaailingen gemaakt:

Begin mei zie je hier en daar een groene waas:

Na de ijsheiligen konden dan eindelijk de tomaten naar de tuin, en moederdag in mei leverde een kleurrijk vogel verschikkend net op:

En nu, nu is het eind juni en het schijnt zomer te zijn. Volgens de doorgewinterde tuinders lopen we dit seizoen achter wat betreft groei van de planten, maar als beginnelingen zien we hier duidelijk resultaat. We zijn op het punt gekomen dat de planten groter zijn dan het onkruid, de zon schijnt en dat we bijna dagelijks eigen geteelde kost op tafel hebben staan:


One response to “Stand van de tuin

  1. Mama schreef:

    Ziet er leuk uit allemaal. Nu nog in het echt. Vrijdag wordt w.s. niks want pa heeft weer een opdracht in Heerenveen. We bellen morgen nog. gr. ma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s