Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Vogelhuisjes en kweekgras

op 23 maart 2012

De vogelhuisjes hangen! Het heeft wat voeten in de aarde gehad, er moest namelijk een ladder aan te pas komen en de auto was niet voorhanden en ik had toch besloten dat het nu moest gebeuren, zoals ik dat weleens hebben kan. Net nu mijn eigen fiets, gemaakt om overbeladen te worden, bij de fietsenmaker staat met een lekke band…  In ieder geval, het stuur van de fiets kon niet echt meer draaien, dus hebben we gelopen. I. zat voorop met zijn beentjes over het stuur, erg gezellig.

Ladder tegen de boom gezet, huisjes eraan gespijkerd. Een andere tuinvereniging meneer kwam mij vertellen dat de hangjongeren alles hier vernielden en hem er waarschijnlijk af gingen trekken, dus morgen misschien toch nog de ladder in de auto, en nog een paar extra spijkers mee. Voor iedereen die ook vogels een dak boven hun hoofd wil bieden, de vogelbescherming geeft duidelijke tips.

Daarna was de tuin aan de beurt, er staken namelijk weer wat kweeksprietjes omhoog, aan de slag met het betere wiedwerk. Die sprietjes zijn namelijk maar een heel klein deel van de woekerende onkruid dat zich via zijn wortels onder de grond verspreid. De truc is om de wortels niet te breken, maar te volgen en helemaal uit de grond te graven. Elk stukje wortel dat je laat zitten groeit vrolijk uit tot een nieuwe plant… hopelijk krijgen we het grootste deel er op deze manier, voor het zaaien en planten uit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s