Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Een slakkenval knutselen

op 20 maart 2012

Van de tuinkalender het puntje slakkenval. Nog geen slak gezien, maar om dat zo te houden ben ik best bereid alvast een val te knutselen. Dus we gingen aan de slag. Eerst naar de supermarkt, daar sta je dan voor het bierschap, op zoek naar het goedkoopste merk. Kinderen nog rouwrandjes onder hun nagels van al het helpen in de tuin… ziet er goed uit. De kassa begint te piepen om indentificatie, geen twijfelgeval meer, duidelijk oud genoeg. En dat allemaal voor een slakkenval.

Het tweede deel was zeker een stuk beter. Alle benodigdheden bij elkaar gezocht en met D. richting de tuin gegaan. Lekker in de zon op de boomstammetjes alles uitgespreid en aan de slag gegaan. Met een hamer een paar gaatjes in de deksels geslagen. Door elk gaatje een stukje ijzerdraad en om de rand van de pot een draad om het verhoogde dekseltje aan vast te maken.

Toen een paar gaten in de grond gegraven om de vallen in te zetten. Daar staan ze nu al een paar dagen en nog niks anders dan een bij gevangen. Iets in mij zegt dat alle slakken ons van een afstandje heel hard uit zitten te lachen, lege tuin, denk je echt dat wij daar willen kruipen… haha!

Wij hebben mooi wel zelfgeknutselde slakkenvallen, voor later en wie het laatst lacht…

 


2 responses to “Een slakkenval knutselen

 1. Johan schreef:

  mooi geknutseld.
  Twee opmerkingen
  1 je zet je slakkenvalletje te diep in de aarde, zo zal je merken dat je ook de loopkever zal vangen, de natuurlijke vijand van de slak. j Dus het valletje een ( tal centimeter boven de aarde laten uitsteken. loopkevers kunnen er dan niet in en blijven leven en eten graag slakkeneitjes…en zal zo het natuurlijk evenwicht in je slakkenpopulatie oplossen.
  2 je kan ook éénvoudig een plastiek flesje nemen er aan de zijkant 2 gaatjes in snijden en klaar is kees..;
  Succes met de vangst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s