Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Zaadjes zijn binnen!

op 16 februari 2012

De winter is als beginnende tuinier een oefening in geduld. Vorst is prachtig voor de structuur van de grond, de keerzijde is dat de toegezegde rabarber plant muurvast zit in de tuin van tante H. Nog even wachten dus. Ondertussen alweer een keer langs de tuin gefietst en een prachtige sneeuwplaatje geschoten. Om de uitwerking van de vorst niet te verstoren, bekijken we het geheel van een afstandje…

In huis gebeurt er van alles. We hebben wat tweedehands gereedschap gedoneerd gekregen, en schoonpa heeft zijn schema’s op gebied van wat wel en niet te combineren met ons gedeeld. Het een en ander heeft geleid tot een eerste ontwerp, dat nog niet helemaal is afgestemd op de seizoenen, maar een leuk begin is.

Eerste ontwerp

Het hoogtepunt van de winter is toch de zaadjes uitzoeken en dat hebben we deze week bij de Bolster gedaan. Gisteravond vond ik het verse pakketje voor in het krat van mijn fiets buiten, erg blij dat het niet geregend heeft terwijl de zaadjes daar lagen te wachten! Direct het boek voor de beginnende tuinier eruit getrokken. We willen bio dynamisch aan de slag, dus de zaaikalenders waren zeker welkom. Behalve de maand waarin gezaaid wordt, speelt ook de stand van de maan een rol bij de goede zaai en uitplant tijd. Bijzonder om zo met de natuur en het ritme van de seizoenen aan de slag te gaan. En zeker nog een hoop te leren hier.

Zaadjes en handboek!


One response to “Zaadjes zijn binnen!

  1. Tineke schreef:

    Wat leuk om te lezen! Ik teel de zaden ook voor de Bolster, het afgelopen jaar raapstelen en verschillende soorten bloemen en dit jaar rode biet en blad mosterd. Veel plezier!!
    http://www.buitenbant.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s