Roetstekkie

Ecologisch tuinieren door beginners

Het ontwerpen kan beginnen

op 31 januari 2012

Hoe gaat de tuin er straks uitzien, voor nu blijft dat nog even een vraag. We zijn begonnen met een ontwerp. Eerste een pad van noord naar zuid getekend. Het is handig om de bedden van noord naar zuid aan te leggen zodat ze aan beide kanten ongeveer evenveel zon krijgen. Daarna een pad van oost naar west, zodat de tuin in vieren is gedeeld en geschikt is voor wisselteelt.

Onze tuin heeft een groot nadeel, de bomen aan de linkerkant zijn hoge berken. We hopen dat we de zes uur zon per dag halen… een ander klein nadeel is de snelweg die honderd meter verder langs het tuinencomplex loopt, we hopen dat de geluidswal ook het een en ander aan fijn stof tegenhoudt!

Om even terug te komen op de zonnigheid, de kruiden zijn echte zonneaanbidders, dus voor hen hebben we in ieder geval het zonnigste plekje gereserveerd. In de tuin staat al een bak om het gereedschap in op te bergen, dus dat is ook een gegeven. De composthoop hebben we het donkerste hoekje gegeven. En de ingang is westelijk, daar willen we zeker wat bloemen hebben. Dit kaartje heb ik nu een paar keer gekopieerd om wat te gaan stoeien met welke groente waar te zaaien. Er schijnen betere en slechter combinaties te zijn. Wordt dus vervolgd…

Plattegrond van de moestuin.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s